Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Aura Light Certos Areena

 

 Uusi monitoimiareena aukesi tammikuussa 2020 ja sijaitsee osoitteessa Pillistöntie, Nummela. 

 

 

(lehdistötiedote 25.6.2019)

ETELÄ-NUMMELAN LIIKUNTAPUISTOON NOUSEE KOHTA YKSI VIHDIN SUURIMMISTA  RAKENNUKSISTA

Vihdin kunnanhallitus päätti vuosi sitten, että Etelä-Nummelan liikuntapuiston rakentaminen aloitetaan palloiluhallista ja pyritään rakentamaan se mahdollisimman nopeasti. Vihdin Jäähalli Oy tarjoutui toteuttamaan tämän hankkeen. Vihdin kunta sai näin mahdollisuuden kokeilla, voiko tällainen kolmannen sektorin yritys toteuttaa rakennushankkeen nopeasti ja edullisesti.

Joulukuussa 2018 kunnanvaltuusto myönsi Vihdin Jäähalli Oy:lle 3,5 milj. €:n lainan hallin rakentamiseksi. Rakennuslupa hallille myönnettiin toukokuussa ja nyt ovat perustusten valutyöt jo käynnissä. Heinäkuussa alkaa jo rungon pystytys ja tavoitteena on saada halli koulujen ja jalkapallo- ja yleisurheiluseurojen käyttöön marraskuussa.

Hallin pinta-ala on yli 8600 neliömetriä eli lähes hehtaari. Siihen tulee 60 x 100 metrin jalkapallokenttä sekä yli 100 m pitkä juoksusuora sekä hyppypaikkoja. Hallin päätyyn tulee sosiaalitilarakennus, jossa on 4 pukuhuonetta, kaksi pesutilaa, aula ja tekniset tilat. Halli on puolilämmin niin, että se tarjoaa käyttäjille hyvät olosuhteet.

Hallin pääsuunnittelija on Design Team Oy Helsingistä ja perustussuunnittelija on JS-Suunnittelu Vihdistä.  Sähkösuunnittelijana on vihtiläinen Havukorpi Oy ja LVI-suunnittelija on Granlund Oy Riihimäeltä. Maanrakennustöistä vastaa vihtiläinen Mavor Oy ja perustuksista ME-Perustukset Vantaalta. Sähkö- ja LVI-työt sekä sosiaalitilat tehdään luultavasti vihtiläisvoimin. Varsinaisen hallin toimittaa kokkolalainen Best Hall Oy, jolla on vankka kokemus suurten urheiluhallien valmistuksessa ympäri maailmaa.

Hallin nimeksi tulee Aura Light Certos Areena. Vihtiläinen Aura Light Oy haluaa tukea hanketta toimittamalla halliin erittäin tehokkaan ja taloudellisen valaistuksen.

Hallissa kokeillaan uutta toimintamallia, jossa Vihdin kunta, Nummelan Palloseura ja Vihdin Viesti toimivat yhteistyössä Vihdin Jäähalli Oy:n kanssa niin, että halli on hyvässä käytössä niin arkena kuin viikonloppuinakin. Jos hallin toteutus- ja toimintamalli osoittautuu hyväksi, voidaan Vihdissä jatkossakin toteuttaa liikuntapaikkahankkeita kunnan ja yksityisen osapuolen yhteistyönä.